پژوهشکده مدیریت سلامت
به استناد رای صادره در دویست و هفتاد و هفتمین جلسه شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی، مورخ 1399/02/21 تاسیس پژوهشکده مدیریت سلامت با مشمولیت مراکز تحقیقات علوم مدیریت و اقتصاد سلامت، مدیریت بیمارستانی و مدیریت اورژانس در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران موافقت بعمل آمد. همچنین در تاریخ 1402/03/17مرکز تحقیقات مراقبتهای پرستاری و مامایی به پژوهشکده مدیریت سلامت ملحق شد.
هدف از ایجاد پژوهشکده مدیریت سلامت:
ایجاد مرجعیت علمی برای مدیریت و اقتصاد سلامت در سطح استانی، ملی و بین المللی
تعیین نیازهای پژوهشی در حیطه موضوعات مدیریت بیمارستان و اورژانس، اقتصاد سلامت و مراقبتهای پرستاری و مامایی در سطح استانی، ملی و منطقهای جهت برنامهریزی و سیاست گذاری مناسب برای دستیابی به اهداف
توسعه دانش و به کارگیری آخرین یافتههای علمی در زمینه اولویتهای پژوهشی موردنظر پژوهشکده
ارتقاء کمی و کیفی پژوهشهای مرتبط با فعالیت پژوهشکده
تلاش و همراهی در جهت دستیابی به نقشه جامع علمی کشور و تولید ثروت ملی براساس برنامه و سیاستهای پژوهشکده
بسترسازی و ایجاد زمینه به منظور ایجاد و توسعه فناوریهای مبتنی بر پژوهش و توسعه سلامت
چشم انداز مراکز تحقیقاتی تحت پوشش:
مرکز تحقیقات علوم مدیریت و اقتصاد سلامت: این مرکز تحقیقات برآن است تا با انجام رسالت خود طی 5 سال آینده با سرآمدی در هسته های پژوهشی-تخصصی به قطب پژوهش نظام مدیریت و اقتصاد سلامت کشور و منطقه تبدیل گردد و بستر مناسب را جهت انجام پژوهش های تخصصی در حوزه علوم مدیریت و اقتصاد سلامت تامین نموده و به عنوان مرجعی پژوهشی معتبر در حوزه مدیریت، سیاست گذاری و اقتصاد سلامت بتواند با تولید شواهد علمی و مشاوره موثر جهت تصمیم سازی، تاثیرگذاری بر سیاست گذاریهای نظام سلامت در کشور ایفای نقش نماید.
مرکز تحقیقات مدیریت بیمارستانی: این مرکز با رسالت ارتقاء سطح دانش و مهارت تخصصی عرصه مدیریت بیمارستانی از طریق پژوهش، بر آن است که به برترین مرجع مدیریت بیمارستانی ایران تبدیل شود و ضمن ارائه الگو، اجرای راهکارهای علمی و عملی خلاق مبتنی بر شواهد را در سطح کشور برعهده گیرد. تبدیل شدن به قطب علمی مدیریت بیمارستانهای آینده و توسعه پژوهشهای اثرگذار و بهبود سطح مدیریت بیمارستانهای کشور چشم انداز این مرکز را شکل میدهد.
مرکز تحقیقات مدیریت اورژانس: از آنجا که طب اورژانس در برگیرنده اطلاعات علوم پایه و دانش بالینی لازم و مهارت های مناسب جهت تشخیص، تصمیم گیری و درمان بیماران مراجعه کننده به اورژانس میباشد، این مرکز تحقیقات با محوریت مدیریت یکی از واحدهای حیاتی بخش درمان به عنوان عضوی موثر در راه رشد و توسعه کمی و کیفی اورژانسهای کشور گام بر میدارد و با ایجاد بستری مناسب جهت پژوهشهای کاربردی یاری رسان نظام سلامت خواهد بود.
مرکز تحقیقات مراقبتهای پرستاری و مامایی: این مرکز به عنوان یک تیم حرفه ای با انتشار و ترجمه یافتهها و ترویج مشارکت جمعی از طریق تحقیقات و آموزش کشور در جهت بهبود کیفیت مراقبت، گام برداشته و برآن است در پنج سال آینده همگام با سند چشم انداز توسعه کشور یکی از فعال ترین و معتبر ترین مراکز تحقیقاتی مربوط به مراقبت پرستاری و مامایی در سطح ملی، منطقه ای و جهانی باشد.